Jaarverslag Operatie Steenbreek

Operatie Steenbreek Nijmegen heeft afgelopen jaar 42.811 stenen vervangen voor groen. Er zijn 109 geveltuintjes aangelegd tijdens vijf bewoners-doedagen en 84 regenpijpen afgekoppeld van het riool. Daarnaast waren en een aantal mooie acties, waaronder het biodiversiteitsproject in Nijmegen-Oost en de samenwerking met Portaal voor bewoners in de Lingestraat. Ook heeft Steenbreek een publiek toegankelijke plek gekregen in museum De Bastei. Dit alles staat staat in het Steenbreek-jaarverslag dat wethouder Cilia Daemen maandag 5 februari 2024 in ontvangst nam, uit handen van directeur Hans Hooijmaijers van De Bastei.

Stenen eruit, groen erin!

Operatie Steenbreek Nijmegen is een campagne van museum De Bastei. Onder het motto Stenen eruit, groen erin! roept De Bastei iedereen op om aan de slag te gaan met het vergroenen van hun tuin, balkon en straat. Dat is goed voor het opnemen van regenwater, het is een gratis airco én het is aantrekkelijk voor vogels en vlinders. De campagne gaat nu het zevende jaar in.

Zie Operatie Steenbreek Nijmegen | De Bastei.

Copyright

Als je interesse hebt in teksten of afbeeldingen van deze website

neem dan contact op via .