Plantengids voor dichtbebouwd Nijmegen  

Welke plantensoorten floreren in de stad, waar de ruimte steeds schaarser wordt en het kwik zal blijven stijgen? En wat zijn de vele voordelen die stadsnatuur ons kunnen bieden? 

De plantengids van ACN (Architectuur Centrum Nijmegen) biedt inspiratie voor het verder vergroenen van een dichtbebouwd Nijmegen. De gids werd wetenschappelijk geverifieerd door botanicus Barbara Gravendeel en dierecoloog Henk Siepel, en is gratis te verkrijgen in alle 21 wijkcentra van Nijmegen, Bibliotheek Mariënburg, de CityStore Nijmegen, de Bastei en het Festivalhuis.

Ook vind je de gids bij je favoriete plantenwinkels, zoals Decora, ’t Stekje en Krayenhoff bloemen. De gids is ook online te lezen en te downloaden op de website van het Architectuur Centrum Nijmegen

In de plantengids worden 32 soorten gepresenteerd binnen zeven categorieën die floreren in een dicht bebouwd Nijmegen en het tot aangename plek maken: luchtkoelers, downtowners, hoogteminnenden, muurplanten, onthaasters, zonaanbidders en bodemreinigers. Ze zorgen voor verkoeling in je tuin of op straat, beheren het water in de bodem, laten je onthaasten in de luwte van de gejaagde stad, gedijen goed op hoge daken of balkons en groeien op drukke openbare plekken of tegen de muren je woning. Deze gids biedt inspiratie voor het verder vergroenen van een dichtbebouwd Nijmegen, met planten die vandaag al aangeplant kunnen worden door groenbeheerders in publieke parken, perken en plantsoenen, of door bewoners op, aan of naast het eigen huis.

© 2023, Plantengids voor dichtbebouwd Nijmegen is een uitgave van Architectuurcentrum Nijmegen (ACN).

Links

Plantengids voor dichtbebouwd Nijmegen | acn-nijmegen (architectuurcentrumnijmegen.nl)

PlantenGidst_ACN.indd (architectuurcentrumnijmegen.nl) Directe link naar de Plantengids

NDFF Verspreidingsatlas

Plantensafari: de compacte stad (architectuurcentrumnijmegen.nl)

Tuin er niet in! (floron.nl)

Biodiversiteit bevorderen door de juiste bomen te planten – (energiekennisbank.nl)

Copyright

Als je interesse hebt in teksten of afbeeldingen van deze website

neem dan contact op via .