Glas en isoleren

Als je bezig bent met het verduurzamen van je huis, is het aanbrengen van nieuw isolerend glas een belangrijke stap. Het gaat al lang niet meer om een keuze tussen dikker glas (enkele glasplaat) of dubbelglas. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten isolatieglas, die ieder hun eigen meerwaarde hebben.

Ook zijn er allerlei extra eigenschappen toe te voegen, rondom zonwering, geluidsisolatie, brandwerendheid, veiligheidsglas enzovoorts. En dat in combinatie met isolatie op verschillende niveaus.

De ontwikkelingen in glastechnologie hebben ook met zich meegebracht, dat het plaatsen van de verschillende soorten isolatieglas weer het exclusieve domein is geworden van de glaszetter. Al blijft een combi tussen kozijnenbouwer en glaszetter noodzakelijk bij bijvoorbeeld Triple glas: een dergelijk HR+++ raam met drie glasplaten is zo zwaar dat het kozijn daarop aangepast moet worden.

We maken het allemaal zo transparant mogelijk op de glas-pagina’s in deze kennisbank!


Isolatiewaarden

Als je gaat isoleren krijg je te maken met allerlei termen, die de isolatiewaarde aangeven. Om je een beeld te geven wat deze termen betekenen en welke van belang zijn […]

Coating op isolatieglas

HR-beglazing (ofwel HoogRendementsglas) is dubbelglas of triple glas met een extra toevoeging: er is op een van de glasplaten in de spouw een coating van metaaloxide aangebracht. Deze coating zit altijd […]

Verschillende soorten isolatieglas

In zo’n 85% van de Nederlandse woningen is nog (deels) oud dubbelglas toegepast. Dit soort dubbelglas laat relatief veel warmte door, alhoewel het een stuk beter is dan enkel glas. […]

Copyright

Als je interesse hebt in teksten of afbeeldingen van deze website

neem dan contact op via .