Klimaatadaptatie

Een veelomvattend thema, want het gaat o.a. over het weer. Hoosbuien, hittegolven of langdurig droge periodes waarin het zelfs in dit land te droog wordt. We krijgen steeds meer te maken met extreem weer. Dit is een gevolg van klimaatverandering.

Het is nodig dat we ons gaan aanpassen aan deze veranderde omstandigheden. Dat heet klimaatadaptie. We helpen als burger mee als we onze regenpijp afkoppelen: bij hoosbuien stroomt er dan minder water het riool in zodat elders in de stad de riooldeksels niet omhoog vliegen. Een groendak helpt mee om water vast te houden, maar draagt ook bij aan de biodiversiteit. Groen in de stad helpt tegen hittestress.


Hittestress

Op 8 maart 2023 organiseerde het Architectuur Centrum Nijmegen (ACN) een avond over “Energiezuinig wonen. Minder is meer.” Groen voor verkoeling In het derde deel van het programma vertelde Eva Stache, architect en onderzoeker aan TU Delft, over de kracht […]

hitte

Koelen zonder airco

De gevolgen van klimaatverandering manifesteren zich steeds vaker in extreem weer. Hoosbuien, maar ook hittegolven. De extreme hitte die vorige week delen van de VS en Canada teisterde, is volgens een groep internationale wetenschappers vrijwel zeker veroorzaakt door klimaatverandering. In […]

Sedumdak

Groendaken

Een groen dak heeft allerlei voordelen. Het vangt water op, het biedt voedsel aan allerlei insecten en het werkt verkoelend bij warm weer. Met meer groen in de buurt draag je ook bij aan een prettige en gezonde leefomgeving. Een […]

Copyright

Als je interesse hebt in teksten of afbeeldingen van deze website

neem dan contact op via .