Hommel op bloem

Biodiversiteit

De biodiversiteit is inmiddels een ernstig zorgenpunt geworden. Erg veel wilde bijensoorten staan op de Rode Lijst en worden met uitsterven bedreigd. Door je tuin bij- of vlindervriendelijk in te richten, geef je deze insecten meer kans om te overleven, hetgeen de biodiversiteit ten goede komt.


Koop geen gifplanten!

In 2014 kwam Greenpeace met een onderzoek, waaruit bleek dat sierplanten die in tuincentra worden verkocht, vaak vol zitten met bestrijdingsmiddelen die zeer schadelijk zijn voor bijen. Dat bleek uit […]

vlinders

Vlindervriendelijke tuin

De Vlinderstichting bundelt de deskundigheid in Nederland en Europa over vlinders en libellen. Deze stichting maakt zich voor het behoud en herstel van vlinders en libellen in Nederland en Europa. […]

Bijen

Het gaat niet goed met de bijen. Maar als er gesproken wordt over ‘bijensterfte’ gaat het vooral om de honingbij. Honingbijen leven in grote groepen (volken) en kunnen vrijwel niet […]

Copyright

Als je interesse hebt in teksten of afbeeldingen van deze website

neem dan contact op via .