instant heater

Instant heaters

Een instant heater heeft de omvang van een schoenendoos, maar is uitermate krachtig om tapwater te verwarmen. Als je er een wilt die je ook voor het douchen kunt gebruiken, heb je krachtstroom nodig. Ook kun je ze aansluiten op een zonneboilersysteem. Het is toepasbaar als je voor de verduurzaming van je huis gaat voor een ‘all-electric’ oplossing, want met zonnepanelen kun je de benodigde stroom opwekken.

Een warmtepomp kan worden toegepast bij Lage Temperatuur verwarming. Als je snel warm tapwater wilt, moet je werken met een boilervat dat continue op temperatuur moet worden gehouden. De instant heaters zijn dan een alternatief hiervoor.

instant heater

Een instant heater verwarmt slechts zoveel water als je verbruikt. Pas als je de kraan opendraait, schakelt het ingebouwde elektrische verwarmingselement aan.

Je kunt de gewenste temperatuur vooraf instellen. Een instant heater installeer je zo dicht mogelijk bij het tappunt, om verlies en waterverspilling te voorkomen.

Meer informatie in de webshop van Thuisbaas.nl (project van Urgenda)

Netbeheerders raden dit soort apparaten af

Dit soort ‘doorstroomverwarmers’ vragen erg veel stroom. Kortdurend. Maar het zegt al genoeg dat je bij de versie waarmee je ook kunt douchen een krachtstroomaansluiting nodig hebt. Netbeheerders hebben momenteel de grootste moeite om het elektriciteitsnet stabiel te houden. Dat komt enerzijds door veel decentrale invoeding door zonnepanelen en windmolens, die vaak onvoorspelbaar is. Maar ook door pieken in verbruik, door oplaadpalen, all-electric warmtepompen, en apparaten zoals de ‘doorstroomverwarmers’.

Copyright

Als je interesse hebt in teksten of afbeeldingen van deze website

neem dan contact op via .